Evil Dead | Recenze

6. června 2013 v 8:34 | Dark Sayu |  Filmy - Horory, Mysteriózní, Thrillery

Název: Evil Dead/Lesní Duch
Rok: 2013
Země: USA
Žánr: Horror/Thriller


Obsah (csfd.cz)
Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí.

Moje hodnocení:
Na tenhle film jsem se nesmírně těšila, a tak mě potěšilo, že mě ještě mile překvapil. Líbil se mi dokonce víc než původní verze z roku 1981, který se mi zdá spíše jako komedie než horor. Film bych řekla balancuje mezi lekavým filmem (ano, je tam pár scén u který jsem se i celkem lekla) a mezi klasickým krvákem. Rozhodně bych tento film nedoporučovala pro slabší povahy, protože by to nemuseli ustát :D

Moje hodnocení: 93%



 


Komentáře

1 J. J. | Web | 6. června 2013 v 10:12 | Reagovat

Už jenom, že vím, že je to horo tak se na to nekouknu :D nesnáším je :D vždycky se potom bojím usnout, že se mi o tom bude zdát nebo tak :D :D

2 Terrie Terrie | Web | 6. června 2013 v 12:43 | Reagovat

Chtěla jsem se na ten horor podívat už dlouho :D Nevím ale jestli se k tomu dostanu :D Asi by se na to musel dívat někdo semnou .. jako nejsem takovej srab (dobře jsem) :D Ale nevím no, každopádně díky za recenzci :)

3 Kath♥(Horalka) Kath♥(Horalka) | E-mail | Web | 6. června 2013 v 14:05 | Reagovat

Ehm, ta slabší povaha jsem rozhodně já! Už jen z toho obrázku je mi blbě! :D

4 -A, Adell -A, Adell | Web | 6. června 2013 v 15:06 | Reagovat

ježiš, tak to vypadá děsivěěě:D

5 Fley^ Fley^ | E-mail | Web | 6. června 2013 v 16:45 | Reagovat

určitě stáhnu!:D

6 Adele. ▲ Adele. ▲ | Web | 6. června 2013 v 16:48 | Reagovat

Fůj. :D Na to bych asi nevydržela se koukat..^^
Ale třeba někdy.. :3
díky za tip (:

7 Michelle Michelle | Web | 6. června 2013 v 17:33 | Reagovat

díky za komentár :)

aw fuj :D neznášam horrory, vždy, keď si lahnem do postele, vidím pred sebou všetky tie postavy a potom sa mi o tom sníva :DD

8 Dulce Nika Dulce Nika | Web | 6. června 2013 v 19:57 | Reagovat

zaujímavé, ale tie fotky ma trošku vystrašili, som skôr na nejaké romantické a ešte ked tak, niečo také ako Temné vízie, ale toto asi nie, no zaujímavé

9 xoxoNelly xoxoNelly | Web | 6. června 2013 v 20:32 | Reagovat

Já radši na horory nekoukám :D

10 Xavier Fender Xavier Fender | Web | 6. června 2013 v 21:31 | Reagovat

Čtu, že jsi Jihočeška a máš ráda Rammsteiny - z jakého jsi města? :-D

Tenhle film už mi pár lidí doporučovalo, tak že bych to nakonec zkusil? Asi ano ...

11 Xavier Fender Xavier Fender | Web | 6. června 2013 v 22:04 | Reagovat

No jsem z Českých Budějovic, tak mě napadlo, jestli se třeba nemíjíme někde ve městě .. :D ale to asi ne, na školu k nám pravděpodobně nedojíždíš, což? :D

12 Xavier Fender Xavier Fender | Web | 6. června 2013 v 22:19 | Reagovat

Na Máj? Mezi cikány. :-D Sebevrahu - já se tomu místu snažím obloukem vyhýbat. Což není zas tak těžké, když bydlím na opačné straně Budějc, :-D ale přeci jen sem tam překonám strach a s tím související odpor a vzpomenu si, že tam sakriš bydlí i mí přátelé, takže se návštěvě onoho prokletého místa stejně nevyhnu. :-D

No nic, dnes to tu zapíchnu. Už je zas pozdě! Tedy, když je další den škola, je pozdě vždycky. :-D

Dobrou noc

13 yummyfate yummyfate | Web | 6. června 2013 v 22:52 | Reagovat

vyopadá zajímavě..ale sama bych na to nikdy nekoukala :D ale mam ráda horory spíš s duchovní tématikou..než takový ty kde se řežou. :D

14 J@ckie J@ckie | Web | 7. června 2013 v 6:49 | Reagovat

eh, vypadá to zajímavě, ale juá se u hororů bojím:D

15 Denn Kamze Denn Kamze | Web | 7. června 2013 v 14:18 | Reagovat

Ten jsem viděla a je skvělý!

16 Eliška Eliška | E-mail | Web | 7. června 2013 v 16:09 | Reagovat

já bych si ho stáhla ale nejspíš bych se strachy podělala protože já se děsně bojím.Jo kdybych se s někým dívala tak jo ale sama ani mě nehne :DD

17 Elizabett Elizabett | Web | 7. června 2013 v 17:33 | Reagovat

horory já nemusim... :D

18 Andy Andy | Web | 7. června 2013 v 18:47 | Reagovat

Vypadá to zajímavě, ale já a horory..to prostě nejde :D Jsem se bála i u Mumie :D Jinak ti celkem závidím, že jsi byla doma, ale zase, snad budeš brzo v pohodě :)Jako já neříkám, že mě to ve škole nebaví, spíš naopak. Chodím tam ráda, jen občas to je na zabití :D Asi mě štve naše matikářka. Pořád nám říká, že když na to nemáme, tak ať z gymplu odejdeme, že se tu jen trápíme a zbytečně mrháme čas. Ale, co mám dělat, když mi sice matika, fyzika, chemie nejde, ale třeba zsv, děják a jazyky mám na 1? Je to celý složitý :)

19 Sima Sima | 7. června 2013 v 19:13 | Reagovat

http://www.youtube.com/watch?v=RUf63CJpYbk daj prosím ta like dakujem

20 Kristie † Kristie † | Web | 7. června 2013 v 19:59 | Reagovat

Sakraa,potřebuju to už vidět:-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama